Den Pinče 2006

(Pinscher day 2006)

Den pinče se jako již tradičně konal na kynologickém cvičišti v Újezdě nad Lesy. Ani silný ranní déšť neodradil majitele pinčů od účasti. Sešla se početná skupina jak trpasličích tak německých pinčů.

Program začal klubovou schůzí. Členové klubu byli seznámeni s novým chovatelským řádem a výsledky hospodaření klubu, které narozdíl od státního rozpočtu vykazuje setrvalý přebytek. Projednáván byl také případ pejska, zachráněného ze zcela nevyhovujících podmínek obětavými členy klubu. Přes zbědovaný stav, ve kterém byl odkoupen, psík přibral za první tři týdny skoro kilogram (z původních 4 kg). Dokonce se již mohl i zůčastnit soutěží. Byl schválen příspěvk na jeho léčbu. Děkujeme jeho novým majitelům!

Po klubové schůzi naštěstí přestalo jako na zavolanou pršet a mohly začít soutěže. Každý pes příhlášený do soutěže dostal tašku s malými dárky. Soutěžilo se v tradičním běhu na sto metrů a překážkové dráze, která kromě zábavy také otestovala povahy psů - všichni ji zvládli na jedničku.

Dráha obsahovala skokovou překážku, kladinu, přechod po plechové nádrži, přeběhnutí po igelitu a odvoz psa do cíle na kolečku.

Po skončení soutěží, kterých se zůčastnilo 13 trpasličích a jeden německý pinč (škoda že se našla jen jedna statečná panička německého pinče - ostatní se radeji dívali - snad příště zkusí také soutěžit) následoval krátký nácvik výstavního předvedení s ukázkou a možností tréninku.

Pak již přišlo vyhlášení a předání cen. Zde jsou výsledky:

Německý pinč:

1/ Cipp z Pyšelky s paničkou

Trpasličí pinč:

1/ Rosine z Iru s paničkou

2/ Arty z Vítaní s paničkou

3/ o třetí místo se dělí:
       Chico z Pyšelky s páníčkem
       Katy z Pyšelky s páníčkem

 

Na závěr dne byla početná smečka pinčů vypuštěna na plac ke společnému proběhnutí. Všichni pinčové bez vyjímky se chovali jako skvěle socializovaní psi a majitelé si mohli v klidu popovídat.

Děkujeme všem kdo se zůčastnili a zveme Vás na další ročník Dne Pinče!


 


design by cz Webstart s.r.o.